Home arrow Publikácie arrow NOTES arrow NOTES jar 2009
NOTES jar 2009 Tlačiť E-mail

Notes jar 2009

Milé čitateľky a milí čitatelia,

dostáva sa vám do rúk prvé tohtoročné číslo NOTESu. Túto jar zahajujeme jubilejný desiaty ročník, a preto nám dovoľte zapriať NOTESu v jeho ďalšom desaťročí veľa dobrých čitateľov a prispievateľov. Za desať rokov sa vystriedalo na jeho stránkach množstvo autorov, tém, nápadov, metód a inšpirácií. Teší nás, že sa nám podarilo počas tohto obdobia vytvoriť si stály okruh pravidelných čitateľov a priaznivcov. Vaša priazeň je pre nás zaväzujúca a v budúcich rokoch sa budeme snažiť v nasadenom tempe nepoľaviť a nasadenú latku nepodliezť.

Našou prioritou stále ostáva poskytovať priestor skúseným učiteľom, no i tým začínajúcim, ktorí sa chcú s nami podeliť o svoje úspechy, ale aj neúspechy pri uplatňovaní inovačných metód na svojich hodinách. Našou ďalšou snahou

naďalej bude informovať vás o dianí na poli vzdelávania na slovenských školách, ako aj o významných problémoch dotýkajúcich sa vyučovacieho

procesu a vzdelávania na Slovensku.

Neodmysliteľnou súčasťou jarného vydania je už osem rokov Týždeň hlasného čítania, ktorý sa tento raz nesie v duchu ríše zvierat a v duchu kníh plných ponaučení.

V čase vzdelávacích programov a školských reforiem anketa rozoberá pojem slovenská moderná škola. Aká by mala byť? O tom sa už dočítate na nasledujúcich stránkach.

Obsah časopisu tvoria aj príspevky vašich kolegov – učiteľov z celého Slovenska, za čo im ďakujeme.

Jarné obdobie je spojené s novým začiatkom. Veríme, že ten náš „notesácky“ štart bude rovnako nový, úspešný a správne nasmerovaný, ako ten „prírodný“.

Dovoľte nám zaželať vám ku Dňu učiteľov všetko najlepšie. Veľa dobrých žiakov a rodičov, ale aj dobrých nápadov a myšlienok. Základom spolupráce a inovácie je dialóg. Veríme, že aj my k tomuto dialógu svojou čiastkou pravidelne prispievame.

Prajeme pekné čítanie!

Krásne sviatky jari!

Redakcia

Stiahnite si celý časopis vo formáte pdf