Home arrow O nás arrow Priatelia
Priatelia Tlačiť E-mail

Mary P. Melvin

V období deväťdesiatych rokov mnohí pedagógovia zo Spojených štátov amerických cestovali na Slovensko ako konzultanti Projektu Orava. Mnohí z týchto ľudí sa nikdy neprestali zaujímať o projekt, resp. súčasné Združenie Orava pre demokraciu vo vzdelávaní. Jednou z nich je aj Mary P. Melvin, čestná členka Združenia Orava, na ktorej podnet sa vytvorila neformálna organizácia známa ako Priatelia Združenia Orava za účelom udržiavania a rozvíjania kontaktov medzi zahraničnými a slovenskými pedagógmi, ako aj nepretržitého informovania o vzdelávaní na Slovensku.

Cieľom Priateľov Združenia Orava je:

Neustále informovať bývalých zahraničných konzultantov o pokračovaní školskej reformy na Slovensku.

Vytvoriť priestor pre udržiavanie kontaktov medzi pedagógmi zo Slovenska a Spojených štátov.

Dať príležitosť podporiť Združenie Orava rôznymi formami, napríklad:

• prispievaním do časopisu Notes,
  • účasťou na každoročnej konferencii,
  • identifikovaním zdrojov možnej finančnej podpory,
  • osobnými finančnými príspevkami

Koncepcia Priateľov Združenia Orava bola prezentovaná Správnej rade združenia na konferencii v novembri 2002. Správna rada združenia, ako aj členovia združenia nadšene uvítali túto myšlienku a svojim americkým kolegom vyjadrili úprimné poďakovanie.

Na základe informácií o Priateľoch Združenia Orava už boli zaznamenané prvé finančné príspevky pre združenie. Niektorí priatelia zasa prejavili svoj záujem zúčastniť sa konferencie Združenia Orava v novembri tohto roku.

Pre všetkých členov Združenia Orava môže byť záujem a nadšenie kolegov zo Spojených štátov amerických užitočným, pretože môže slúžiť aj ako vynikajúci zdroj informácií v rôznych oblastiach, ako napr.:

1. Návrh a realizácia projektov s medzinárodným partnerom.
  2. Výskum vo vybranej oblasti.
  3. Hľadanie agentúr, ktoré môžu poskytnúť grantové prostriedky pre projekt na Slovensku.

Ďalšie informácie o Priateľoch Združenia Orava získate u Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. v bratislavskej kancelárii združenia alebo u Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. .