Home arrow Akcie arrow Súťaž Juvenes Translatores

Súťaž Juvenes Translatores

Tretí ročník súťaže Európskej komisie JUVENES TRANSLATORES

Viac INFO

Po predchádzajúcich úspešných ročníkoch 2007 a 2008 sa Generálne riaditeľstvo Európskej komisie pre preklad chystá aj v roku 2009 spustiť zápolenie mladých prekladateľov známe ako JUVENES TRANSLATORES. Súťaž je určená sedemnásťročným študentom stredných škôl v celej Európskej únii. Ich úlohou bude preložiť text z ktoréhokoľvek z 23 úradných jazykov EÚ do ďalšieho ľubovoľného úradného jazyka EÚ. Preklady budú hodnotiť profesionálni prekladatelia z Európskej komisie, ktorí vyberú najlepšiu súťažnú prácu za každý členský štát. Odmenou pre víťazov národných kôl bude skvelý dvojdňový výlet do Bruselu.

Zaujala vás táto ponuka? Tak neváhajte a získajte viac informácií na  internetovej stránke: http://ec.europa.eu/translatores a už teraz si poznačte dôležité dátumy:

Registrácia do súťaže: od 1. septembra 2009 do 20. októbra 2009 priamo na  http://ec.europa.eu/translatores

Deň súťaže: 24. november 2009. Študenti všetkých účastníckych škôl v Európskej únii budú súťažný text prekladať v rovnakom čase pod dohľadom svojho učiteľa.

Oznámenie mien víťazov a slávnostné odovzdávanie ocenení: 1. polovica roku 2010.