Home arrow Akcie arrow Týždeň hlasného čítania

Týždeň hlasného čítania 2012

Pokyny pre učiteľov

Hrací plán

S knihou z kvietka na kvietok

Čítame - Poznávame - Komunikujeme

Prihláška

THČ 2011 - Výsledky Tlačiť E-mail
Týždeň hlasného čítania 2011

Výsledky žrebovania

ZŠ s MŠ, Štefanov - THČ Tlačiť E-mail
Týždeň hlasného čítania na ZŠ s MŠ v Štefanove

Ako prebiehal Týždeň hlasného čítania na ZŠ, Vančurova v Trnave? Tlačiť E-mail

Týždeň hlasného čítania na ZŠ P. Škrabáka v Dolnom Kubíne Tlačiť E-mail
Čítame, počúvame a píšeme v Týždni hlasného čítania

Okrem aktivít S knihou po nesmrteľnom vesmíre a  Literárne dielo v komikse podľa časopisu NOTES v Týždni hlasného čítania, ktorá bolo na našej škole ZŠ Petra Škrabáka v Dolnom Kubíne od 11.4. do 18. 4. 2011 sa žiaci zapojili do netradičnej aktivity, do školskej súťaže Počúvaj a píš reakcie na poviedku.

THČ 2011 Tlačiť E-mail

Týždeň hlasného čítania
apríl 2011

Milé učiteľky, milí učitelia,

Je tu apríl a s ním aj ďalší ročník Týždňa hlasného čítania. Združenie Orava si vás už po desiatykrát dovoľuje pozvať na dobrodružnú cestu do sveta fantázie. Tento svet vytvárania si vlastných predstáv, ilúzií a príbehov je neskutočne dôležitý pre vývin každého jedného z nás. Sme radi, že sa nám každoročne darí takýto priestor pre snívanie ponúknuť, a tým pomôcť ducha fantázie vpustiť do rodín, škôl či domácností,... a teda...do našich hláv.

Na škole si môžete ľubovoľne zvoliť jeden týždeň v mesiaci apríl, ktorý budete venovať Týždňu hlasného čítania. Myšlienkou tejto akcie je zblížiť svet dospelých so svetom detí prostredníctvom príbehov a rozprávok. Pozývame všetkých rodičov, učiteľov, starých rodičov, súrodencov a ostatných dospelých, aby sa zapojili a pomohli deťom objaviť svet príbehov plných múdrostí, zábavy i poučenia.

Príbeh hry

Plánik hry - S knihou po nesmrteľnom vesmíre!

Prihláška do žrebovania

Výsledky - THČ Tlačiť E-mail
Týždeň hlasného čítania 2010

Výsledky

Týždeň hlasného čítania 2010 Tlačiť E-mail

Plánik hry S knihou po hradoch a zámkoch

Príbeh hry

Týždeň hlasného čítania 2003 v ohlasoch Tlačiť E-mail
Druhý ročník Týždňa hlasného čítania je za nami a sme veľmi radi, že opäť môžeme uverejniť niektoré postrehy a reakcie učiteľov, detí i rodičov, ktorí sa tejto akcie zúčastnili. Tešíme sa, že tohtoročný "Týždeň" prilákal aj množstvo „nováčikov", ktorí sa do hlasného čítania zapojili po prvýkrát, ale rovnako nás potešili kresbičky a plániky detí, ktoré túto hru už poznali od vlani. Tento rok sme Týždeň hlasného čítania obohatili aj o aktivitu pre starších žiakov a jej odozva bola veľmi pozitívna. V tomto roku sa do žrebovania zapojilo viac než 200 tried z celého Slovenska. Tento počet v nás len utvrdzuje presvedčenie, že deťom sa páči, keď im čítajú druhí, čo ich motivuje k tomu, aby potom samy častejšie siahali po knižkách. Veríme, že táto akcia aj vo Vašom okolí opäť prispela k dobrej nálade, rozvoju kamarátstva medzi dieťaťom a knihou a pripomenula hodnotu čítania, ako nám o tom mnohí z Vás napísali.

Týždeň hlasného čítania 2002 v ohlasoch Tlačiť E-mail
Týždeň hlasného čítania je za nami, ale zážitky a skúsenosti s ním spojené zostali. Triedy, školy, knižnice, ale aj jednotlivci, ktorí sa doň zapojili v rôznych kútoch Slovenska, dali tejto akcii rôzne živé a originálne podoby. Hru "S knihou do sveta fantázie" sme pripravili pre deti predškolského veku a pre 1. a 2. stupeň základných škôl a sme nesmierne radi, že sa Vám môžeme pochváliť veľkým úspechom tejto milej akcie. Zapojilo sa 135 jednotlivých tried z celého Slovenska. Do kancelárií Združenia Orava sme dostali veľké množstvo pestrofarebných hracích plánov a musíme povedať, že ich prezeranie nám spríjemnilo nejeden deň. Z reakcií žiakov, učiteľov, ako aj rodičov bolo vidno, že sa táto hra tešila veľkej obľube, a že by si ju radi zopakovali znova.

<< Začiatok < Predošlá 1 2 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 11 - 20 z 20